Deci Ukrajine je potrebna naša pomoć

Rat u Ukrajini je neposredna pretnja po decu.

Konflikt u Ukrajini predstavlja neposrednu i rastuću pretnju po živote i dobrobit 7,5 miliona dece iz ove zemlje. Humanitarne potrebe se umnožavaju svakog sata uporedo sa zaoštravanjem konflikta. Potrebe su urgentne i obuhvataju dostavljanje neophodnih potrepština, medicinske opreme, zaštite i humanitarne finansijske pomoći.

Deca stradaju, bivaju ranjena i duboko traumatizovana nasiljem koje je svuda oko njih. Porodice su u strahu i neizvesnosti i i njihove porodice.

Kako možete da pomognete rad UNICEF-a za pomoć deci iz Ukrajine?

Vaša donacija već sutra može da obezbedi:

  • Pijaću vodu
  • Hranu
  • Medicinske potrepštine
  • Psihosocijalnu podršku deci i njihovim porodicama 
  • Grejanje

Bez vaše podrške, ne možemo da obezbedimo sve potrebe dece i njihovih porodica. Molimo Vas, pomozite nam svojom donacijom.

 

Kako UNICEF pomaže deci i porodicama iz Ukrajine?

Od 24. februara, preko 47.000 dece koja su se našla u ratnom sukobu u Ukrajini je obuhvaćeno psihosocijalnom podrškom i rekreativnim aktivnostima. UNICEF je pokrenuo i program gotovinskih novčanih davanja za podršku 52.000 najugroženijih porodica u Ukrajini.

Od 28. marta 2022, UNICEF je poslao 114 kamiona sa 1275 metričkih tona hitnih zaliha za podršku deci i porodicama u Ukrajini i pograničnim zemljama. U Ukrajinu su stigla 63 kamiona sa zalihama, koji će zadovoljiti potrebe preko 8 miliona ljudi, uključujući 2 miliona dece. Zalihe obuhvataju lekove i medicinsku opremu, zimsku odeću za decu i higijenske, obrazovne, rani razvoj dece i komplete za igru.

Pomozite UNICEF-u da odgovori na krizu u Ukrajini. Ugroženoj deci je hitno potrebna pomoć.